F1010029.jpg

Cordelia Alegre, nascuda a Barcelona, inicia els seus estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra l’any 2009, mentre acaba el Grau Professional de violoncel al Conservatori Municipal de Música de Badalona. Ràpidament comença a interessar-se pel món del documental i el reportatge i, l’any 2012, en el marc d’un any d’estudis Erasmus a la Université Paris VII, passa a ser col·laboradora del programa de TV3 Blog Europa realitzant petits reportatges sobre la ciutat de París.

D’altra banda, treballa al curs de música de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona portant la part de Comunicació i Media, especialitzant-se així en la gravació de concerts de música clàssica i en el seguiment audiovisual de músics. L'any 2013 comença a treballar com a assistent de la directora catalana Maria Ripoll durant el desenvolupament de la pel·lícula “Ahora o Nunca”, produïda per Zeta Audiovisual i posteriorment segueix treballant com a assistent puntual en altres dels seus projectes. 

Finalitza els estudis de Comunicació l’any 2014, co-dirigint com a projecte final de carrera el documental anomenat “La distància dels noms”, tutoritzat per Jordi Balló i Isaki Lacuesta. L’obra despertarà l’interès de la productora de documentals Batabat, que decideix sumar-se al projecte i ajudar a produir-lo. El documental va ser seleccionat en la 61 edició de la SEMINCI (Semana Internacional del Cine de Valladolid) competint a la secció DOC España a l'Octubre de 2016. 

Actualment treballa com a realitzadora freelance i amb Nadir Audiovisuals i Educació com a professora d’audiovisuals a diversos centres educatius de la ciutat de Barcelona. També ha estat coordinadora durant 5 anys del projecte d’alfabetització audiovisual “Barcelona Aula Mòbil”, actuant a més de 100 centres i 5000 alumnes. El 2017 acaba el Master de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra i comença a col·laborar com a assistent de direcció amb la Neus Ballús al seu proper llargmetratge “Sis dies Corrents”, produït per Distinto Films. Paral·lelament, prepara el curtmetratge Mestral i el seu primer llargmetratge de ficció, La Unión.

 

Enllaços d’interès:

Perfil a LinkedInhttp://www.linkedin.com/pub/cordelia-alegre-pradilla/6a/545/49

Web de Nadir: https://www.nadir.cat/

Web de l’AIMS (Acadèmia Internacional de Música de Solsona): http://aims.cat/

Pàgina de La distància dels noms: http://www.ladistanciadelsnoms.com/